vacatures

Medewerker communicatie

28 november 2019

Het Nederlands Letterenfonds is op zoek naar een communicatiemedewerker die zin heeft om bij te dragen aan de zichtbaarheid en het bereik van het beleid, de programma’s en de resultaten van het fonds in binnen- en buitenland.

Het Nederlands Letterenfonds is hét publieke fonds voor de Nederlandse en Friestalige literatuur en één van de zes door het Rijk gefinancierde cultuurfondsen. Het fonds wil bijdragen aan een belezen, intelligente en creatieve samenleving waarin de rol van de letteren, van schrijvers en vertalers, wordt erkend en gewaardeerd. We zijn ervan overtuigd dat literatuur vormt, vermaakt en het kritisch denkvermogen stimuleert, dat lezende hersenen gelukkiger en actiever zijn, maar dat literatuur ook buiten het boek van grote waarde is. In opdracht van de minister van OCW is het fonds verantwoordelijk voor het bevorderen van de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en promotie in binnen- en buitenland. Het fonds geeft beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers, tijdschriften en festivals en zet zich in voor een rijk en divers literair klimaat, met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in het boekenvak en de wereld van het woord.

De medewerker communicatie (32 uur) zal zich primair bezighouden met het actualiseren van de tweetalige website en social media-kanalen van het fonds. We zijn daarom op zoek naar een praktische collega met een uitstekende pen en met ervaring in het inzetten van verschillende sociale media om bereik en betrokkenheid onder diverse doelgroepen te vergroten. Enige kennis van het boekenvak, enthousiasme voor de (hedendaagse) literatuur en een nieuwsgierige geest zijn gewenst.

Taken

 • actualiseren van de tweetalige website, oa plannen en schrijven van nieuwsberichten, coördineren en redigeren van blogs en andere berichten, beeldmateriaal opvragen

 • content social media kanalen verzorgen, waaronder @Letterenfonds en @DutchLiterature.

 • intern pro-actief nieuws vergaren

 • beeldbewerking en bijhouden beeldarchief

 • bijhouden statistieken online bereik. Acteren op de resultaten.

 • planning en kopij Nederlandse nieuwsbrieven verzorgen

 • (mee) schrijven persberichten

 • (assisteren van collega’s bij het) maken van presentaties

 • bijhouden persarchief (met name Nederland)

 • adresbeheer

 • bijdragen aan publicaties zoals jaarverslag, beleidsplan, etc

 • uitvoeren van en meedenken over het communicatiebeleid

Kwaliteiten

 • Aanpakker met een uitstekende (journalistieke) pen
 • Zeer goede beheersing van Nederlands en Engels
 • Weet zowel overzicht te houden als nauwkeurig te werken
 • Ervaring met (het creëren van impact op) verschillende social media, waaronder Facebook, Twitter en Instagram (en bijbehorende statistieken)
 • Kennis van (hedendaagse) literatuur en boekenvak
 • Gevoel voor beeldkwaliteit, vormgeving en cijfers
 • Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Werkervaring als webredacteur
 • Ervaring met MS Office programma’s en CMS
 • Afgeronde MBO/HBO/WO-opleiding

Functie & sollicitatieprocedure

Het Nederlands Letterenfonds biedt een prettige en informele werkomgeving. De organisatie staat midden in het literaire veld en verhoudt zich onafhankelijk en betrokken tot vele partijen, van makers tot festivals en uitgeverijen.

Gezocht wordt naar een medewerker communicatie voor vier dagen per week (0,8 fte), aanstelling bij voorkeur vanaf 1 januari 2020 of zo snel mogelijk. Inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring in schaal 7 BBRA (min. 2.405 en max. 3.135 euro per maand bij voltijds werkweek, exclusief vakantietoeslag en dertiende maand). Aanstelling in eerste instantie voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

De medewerker werkt nauw samen met de communicatieadviseur. Belangstellenden kunnen haar bellen of mailen: Hanneke Marttin, mail h.marttin@letterenfonds.nl of telefoon 020 520 73 00 of 06 404 26 189.

Ook kan een motivatiebrief met cv worden gestuurd, aangevuld met een korte (gepubliceerde) Nederlandse tekst waar je zelf tevreden over bent of met een voorbeeld van een impactrijke social media post(s). Graag deze sollicitatie zowel mailen aan de personeelsfunctionaris, mevrouw Lai Yee Cheung, l.cheung@letterenfonds.nl als aan de communicatieadviseur h.marttin@letterenfonds.nl.

We zien uw reactie graag voor of op maandag 9 december 2019 tegemoet. De sollicitatiegesprekken zullen op woensdag 18 december 2019 worden gevoerd.

Kwaliteit en diversiteit zijn kernwoorden in de missie van het Nederlands Letterenfonds, en in de samenstelling van het personeelsbestand. Belangstellenden met een cultureel diverse achtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

De begane grond van het Letterenhuis is toegankelijk voor rolstoelen, het gebouw beschikt echter niet beschikt niet over een lift. Het Letterenfonds werkt op de begane grond en de eerste en tweede verdieping van het Letterenhuis.

Werknemers van het Nederlands Letterenfonds kunnen géén subsidies aanvragen bij het fonds, niet als individuele maker en niet namens een (literaire) organisatie.

Meer over het Letterenfonds

De social media kanalen van het Letterenfonds

Facebook
Nederlands Letterenfonds
Dutch Foundation for Literature
Schwob
Europese Literatuurprijs
Vertalershuis Amsterdam
Nederlandse literatuur in vertaling - groep
Twitter
Letterenfonds
Dutch Literature
Schwob
YouTube
Nederlands Letterenfonds
Instagram
New Dutch Writing
Dutch Literature in translation