agenda

de jongste schrijversgeneratie

Caraïbische Letterendag

9 november 2019

Op zaterdag 9 november, 19.00 - 22.30, staat de jongste generatie Caraïbische schrijvers centraal in het theater van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Twaalf schrijvers die in de laatste vier jaar hun debuut hebben gemaakt dragen op deze avond voor uit hun werk. Onder hen Radna Fabias, Etchica Voorn, Roberta Petzoldt, Gershwin Bonevacia, Julien Ignacio en Shantie Singh, bekroond met onder veel meer de C. Buddingh’-prijs, de Opzij Literatuurprijs, de Boekhandelsprijs en de Herman de Coninck-prijs.

Karin Amatmoekrim, Rabin Baldewsingh, Raoul de Jong en Antoine de Kom interviewen de twaalf schrijvers. De avond wordt geopend met een muzikaal eerbetoon aan de onlangs overleden Surinaams-Nederlandse componist René Samson, door Jacobien Rozemond (viool en zangstem). Ook geeft Michiel van Kempen een korte introductie op de nieuwste literatuur. Jeangu Macrooy (Judas in The Passion van 2018) sluit de avond af met een optreden. Na het programma is er een boekenmarkt met schrijvers en uitgevers.

Daphne Huisden Daphne Huisden. Foto Salih Kiliç. (Toestemming van de auteur.)

Programma

Ronde 1. Roberta Petzoldt – Radna Fabias – Johan Herrenberg
Interviewer: Antoine de Kom

Ronde 2. Diana Tjin – Chris Polanen – Daphne Huisden
Interviewer: Karin Amatmoekrim

Ronde 3. Chesley Rach – Gershwin Bonevacia – Shantie Singh
Interviewer: Rabin Baldewsingh

Ronde 4. Julien Ignacio – Etchica Voorn – Karin Lachmising
Interviewer: Raoul de Jong

Werkgroep Caraïbische Letteren

De Werkgroep Caraïbische Letteren, onderdeel van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, betrekt dit jaar ook de scholen bij het programma. Auteurs bezoeken scholen, en havo- en vwo-studenten uit Nederland, Suriname, Curaçao en Bonaire laten filmpjes zien van wat zij lezen. Een videoregistratie wordt later weer beschikbaar gesteld aan alle deelnemende scholen.

Links

poster