agenda

Groningen

Het Grote Gebeuren

9 november 2019

Op zaterdag 9 november vindt in Groningen de elfde editie van literatuurfestival Het Grote Gebeuren plaats. Het programma omvat interviews, gesprekken, voorlezen en signeren, met dit jaar o.a. Nino Haratischwili, Oek de Jong, Manon Uphoff, Abdelkader Benali, Cees Nooteboom, onze writer in residence Dorthe Nors en vele anderen.

De Deense Dorthe Nors, huidig bewoner van ons residentieappartement aan het Spui in Amsterdam, wordt geïnterviewd door Stine Jensen over haar onlangs verschenen verhalenbundel Kaart van Canada (Podium) en meer. Ook is er een special over het nieuwe genre van de klimaatroman, een terugblik op het leven en werk van Belcampo, en De Grote Debutantenshow, met vier debutanten die dit jaar een debutantenbeurs ontvingen van het Letterenfonds: Daan Borrel, Mirthe van Doornik, Dore van Duivenbode en Mariken Heitman worden geïnterviewd door Jelte Posthumus. En natuurlijk nog veel meer. Het volledige programma en tickets zijn beschikbaar via Het Grote Gebeuren.

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Noordwoord en mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (meerjarig).

Links