titels

Immer

Meditatieve lees-app Lotus

10 september 2019

Lotus is een meditatieve novelle verrijkt met geluid, kleur en animatie. Het verhaal is nu te lezen in een speciaal ontwikkelde, bekroonde applicatie voor iPhone en iPad. De eerste twee hoofdstukken zijn gratis.

Lotus is een avondvullend verhaal voor (jong)volwassenen met een leestijd van ongeveer anderhalf uur. De achtergrondkleuren en speciaal gecomponeerde, uit lagen opgebouwde audio zorgen voor een nieuw soort leeservaring. Het verhaal is beschikbaar in het Nederlands en in een Engelse vertaling door Jenny Watson.

De app is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar digitaal lezen en bevat verschillende uitvindingen die helpen om prettiger van het scherm te lezen. Zo wordt de tekst in afgemeten porties geserveerd. De voortgangsring laat zien hoe ver de lezer is in het hoofdstuk. In een vorige pilot-versie van de Immer-leesapp werden deze vernieuwingen in het digitale lezen positief gewaardeerd door lezers.

De app is gratis te downloaden in de App Store voor iPhone en iPad, met de eerste twee hoofdstukken van Lotus. De rest van het verhaal is te koop in de app voor € 4,49. De app bevat naast Lotus ook nog drie korte verhalen, waarvan één gratis beschikbaar is, de overige twee kosten € 1,09 per stuk.

Lotus is gemaakt door schrijver Niels ’t Hooft, kunstenaar Saskia Freeke, gamestudio Codeglue en audiostudio SonicPicnic. De ontwikkeling van Lotus is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Lotus is de tweede pilot van de Utrechtse startup Immer. Afgelopen januari verscheen de eerste Immer-pilot, Goede mannen door Immer, met daarin de nieuwste roman van Arnon Grunberg en het muziekstuk Canto Ostinato.

Links

Details

Meditatieve lees-app Lotus
Immer, 2019, app