agenda

Over poëzievoordracht in de klas

Symposium Uitgesproken poëzie

5 november 2019

Poetry slam is al jaren in opkomst, terwijl de kunst van het memoriseren en declameren tegenwoordig geen vaste plaats meer heeft in de klas. Poëzie bestaat niet alleen uit woorden, maar net zo goed uit klank, ritme en melodie. Daarom organiseren we op dinsdag 5 november het symposium Uitgesproken poëzie: over poëzievoordracht in de klas.

Na het succesvolle symposium Als je goed om je heen kijkt: over poëzie in de klas richten we ons dit jaar dus opnieuw op de kracht van poëzie buiten de bundel: de hardop en luidkeels uitgesproken poëzie. Het symposium is interessant voor docenten in het voortgezet onderwijs en leerkrachten in het primair onderwijs.

De middag biedt alle ruimte aan docenten, voordrachtskunstenaars en wetenschappers om met elkaar in gesprek te gaan over het nut van de voordracht en de kracht van de declamatie. We laten docenten aan het woord die met poëzievoordracht werken, wetenschappers die de voordrachtcultuur (willen) bestuderen, en, niet in de laatste plaats, de voordrachtskunstenaars zélf.

Programma

Verwacht opnieuw een afgeladen programma in een bomvolle collegezaal. En verwacht ook (beloofd is beloofd) íets meer pauze dan vorig jaar. Elke deelnemer volgt een plenair programma met keynotes en voordracht, en daarnaast twee praktische workshops.

Organisatie

Dit symposium wordt georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen en de Universiteit Utrecht en vindt plaats op dinsdag 5 november van 12.00 tot 18.00 uur aan de Universiteit Utrecht (Drift 21).

Deelnemen

Interesse in deelname, of wilt u zelf iets presenteren? Vul dit formulier in en wij houden u op de hoogte.