agenda

Leipzig am Meer

21-24 maart

Van 21 tot en met 24 maart bezoeken zeven Nederlandse illustratoren en auteurs van fictie, non-fictie en kinderboeken onze oosterburen. De Nederlandse literatuur wordt er gepresenteerd in tien evenementen tijdens de Leipziger Buchmesse en het bijbehorende publieksprogramma Leipzig Liest.

Schoolklassen worden uitgenodigd om de stand van het Letterenfonds op de beurs (Hal 4, C303) om te toveren tot een kleurrijk landschap. In het atelier presenteren auteur Erna Sassen en illustrator Martijn van der Linden hun nieuwe boek Een indiaan als jij en ik, en twee dagen later nogmaals in Leipziger boekwinkel Hugendubel.

Erna Sassen en Martijn van der Linden

Foto Erna Sassen: Wolfgang Schmidt, foto Martijn van der Linden: Maranke Rinck

Vast onderdeel van het publieksprogramma Leipzig Liest zijn de Europese auteursgesprekken in de Alte Nikolaischule in het stadscentrum. Hier treden drie Nederlandse auteurs op: Mathijs Deen, die de Duitse lezers laat kennismaken met zijn in het Duits verschenen romans Über Alte Wegen (Over oude wegen) en Unter den Menschen (Onder de mensen); Eva Meijer die zal vertellen over haar boeken Das Vogelhaus (Het vogelhuis), Die Sprachen der Tiere (Dierentalen) en Was Tiere wirklich wollen (De soldaat was een dolfijn) en Jan Konst die de Duitse editie van De wintertuin (Der Wintergarten) presenteert.

Mathijs Deen, Eva Meijer en Jan Konst

Foto Mathijs Deen: Merlijn Doomernik, foto Eva Meijer: Irwan Droog, foto Jan Konst: Ekko von Schwichow

Ten slotte heeft Haus des Buches (Literaturhaus Leipzig) Marente de Moor en Otto de Kat uitgenodigd om te vertellen over hun in het Duits verschenen boeken Aus dem Licht (Roundhay, tuinscène, De Moor) en Freetown (De Kat).

Otto de Kat (L) en Marente de Moor (R)

Foto Otto de Kat: Tessa Posthuma de Boer, foto Marente de Moor: Eddo Hartmann

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

b.pauw@letterenfonds.nl