vacatures

Afdeling Binnenland

Beleidsassistent (24 uur)

28 januari 2019

Het Nederlands Letterenfonds is per direct op zoek naar een beleidsassistent voor 24 uur per week. Reageren kan tot en met zondag 17 februari via Binoq Atana.

Het Nederlands Letterenfonds is het publieke fonds voor de Nederlands- en Friestalige literatuur. Het fonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en literaire tijdschriften en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur. Het beheert enkele residenties voor schrijvers en vertalers; en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het fonds werkt aan een zo rijk en divers mogelijk literair klimaat met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in de literatuur en het boekenvak.

Het Nederlands Letterenfonds is voor de afdeling binnenland per direct op zoek naar een beleidsassistent voor 24 uur per week.

Functiebeschrijving

Het verrichten van administratieve en secretariële ondersteuning bij de uitvoering van verschillende subsidieregelingen voor schrijvers, uitgevers en literaire organisaties. De assistent zal betrokken worden bij de regelingen Literaire manifestaties en activiteiten, Literaire meerjarige subsidies en Digitale literatuur. Je zorgt in dat kader onder meer voor gegevensinvoer in Salesforce, toetsing van aanvragen aan de subsidievoorwaarden, het onderhouden van contacten met aanvragers en adviseurs, het samenstellen van dossiers voor adviescommissies, het plannen en notuleren van vergaderingen en het opstellen van brieven.

Gewenst profiel

  • mbo/hbo denk- en werkniveau;
  • in staat optimaal gebruik te maken van MsOffice-applicaties en (online)CRM-systemen (ervaring met Salesforce is een pre);
  • grote zorgvuldigheid en accuratesse;
  • zeer goede beheersing van het Nederlands en stilistische vaardigheden;
  • kennis van de hedendaagse Nederlandstalige literatuur en het boekenvak en affiniteit met literaire festivals en digitale cultuur zijn een pre.

Het Nederlands Letterenfonds streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand en let daarbij op gender, leeftijd en culturele diversiteit.

Salarisindicatie

Het betreft een functie voor 24 uur per week. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van één jaar. Het salaris ligt tussen € 2.123 en € 3.013 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en een dertiende maand, en is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Contactgegevens

De werving verloopt via binoq atana. Sollicitaties kunnen tot maandag 18 februari uitsluitend per e-mail worden gestuurd naar Richtje Sybesma via info@binoq.nl o.v.v. vacature beleidsassistent binnenland.

Sollicitanten dienen er rekening mee te houden dat het voor werknemers van het Nederlands Letterenfonds niet mogelijk is subsidies bij het fonds aan te vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.