agenda

Schwob i.s.m. Senia

Halfjaar-leesclub Japanse literatuur

1 jan-1 juli

Schwob, onderdeel van het Letterenfonds, organiseert samen met leesclub-organisatie Senia in de eerste helft van 2019 leesclubs voor Japanse literatuur. Voor iedereen die geïntrigeerd is door de Japanse cultuur en zich hier verder in wil verdiepen door Japanse literatuur te lezen. In een half jaar lees en bespreek je drie boeken, met een feestelijke afsluiting tegen de zomer.

Schwob en Senia brengen geïnteresseerden voor Japanse literatuur samen. Je leest de boeken in het Nederlands. De bedoeling is om leesclubs van 6 tot 8 personen samen te stellen. Je kunt je als belangstellende melden via japan@senia.nl. Er volgt dan een vrijblijvende oprichtingsbijeenkomst waarvoor mensen worden uitgenodigd die bij elkaar in de buurt wonen.

Drie boeken lezen

Deelnemers lezen vanaf januari tot juni drie boeken die door de organisatie uitgezocht zijn: Het meisje dat ik achterliet van Shūsaku Endō, Het jachtgeweer van Yasushi Inoue en Norwegian Wood van Haruki Murakami. De boeken schaf je zelf aan, of je leent ze bij de bibliotheek. Bij elk boek ontvang je een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die houvast bieden bij de boekbespreking. Zo dwaal je niet zo gauw af, en kom je echt tot verdieping. De leesclubs Japanse literatuur worden tegen de zomer afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op een centrale plek in Nederland met verschillende kenners van Japanse cultuur.

Kosten

Deelnamekosten voor de leesclub bedragen €18,50 per persoon. Daarvoor brengen we belangstellenden bij elkaar en helpen we om de eerste afspraken te maken. Verder ontvang je de leeswijzers die bij de drie boeken horen. De kosten voor de afsluitende dag zijn daarin niet inbegrepen.

Interesse?

Stuur een mailtje naar japan@senia.nl. Op de website van Senia, wordt een overzicht geplaatst van waar belangstellenden voor deze leesclubs wonen, en waar oprichtingsbijeenkomsten worden gehouden eind januari of in de loop van februari.

Links