titels

Arnon Grunberg & Niels ‘t Hooft

Goede mannen door Immer

8 januari 2019

De veelgeprezen roman Goede mannen van Arnon Grunberg is vanaf 8 januari 2019 te downloaden als Immer-app, een nieuwe manier van lezen op iPhone en iPad. Het eerste deel is gratis.

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en veelvuldig bekroonde romanschrijver. Zijn laatste boek, Goede mannen, verscheen in september 2018. Vanaf nu is deze roman ook in een nieuwe vorm te lezen, via een speciaal hiervoor ontwikkelde mobiele applicatie.

‘Dit leest echt heel prettig,’ zegt Grunberg er zelf over.

De Immer-app verdeelt de tekst van Goede mannen in afgemeten porties en brengt die soepel, stijlvol en overzichtelijk in beeld. Zinnen en alinea’s worden zo min mogelijk afgekapt zoals aan het einde van normale pagina’s. Dit maakt het makkelijker om aandachtig te lezen, in korte en lange sessies.

Als je een koptelefoon aansluit, kun je tijdens het lezen luisteren naar Canto Ostinato van Simeon ten Holt, net zoals Grunberg dat deed tijdens het schrijven. Zo kom je extra in de sfeer. De app bevat een uitvoering van bijna drie uur van Ten Holts beroemde muziekstuk.

infographic Goede Mannen door Immer

Immer wordt in Nederland ontwikkeld, gebaseerd op jarenlang onderzoek naar digitaal lezen door ‘hybride’ schrijver Niels ’t Hooft.

Goede mannen door Immer is gratis te downloaden in de App Store op iPhone en iPad, met het eerste deel van het boek. De rest van het boek kun je kopen vanuit de app, tot en met 31 januari geldt de introductieprijs van € 10,99. De app bevat ook tien verhalen van Grunberg, uit de bundel Apocalyps, voor € 1,09 per stuk.

De Goede mannen door Immer-app is een samenwerking tussen Niels ’t Hooft / Immer Systems en Singel Uitgeverijen. De ontwikkeling werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Links

Details

Goede mannen door Immer
Immer, 2018, app