nieuws

Nederlandse jeugdcultuur naar V.S.

Never Grow Up!

19 december 2018

In 2019 presenteert Never Grow Up! een breed scala aan Nederlandse jeugdliteratuur, - film en - podiumkunsten op festivals en conferenties in de Verenigde Staten. Never Grow Up! is een multidisciplinaire samenwerking tussen Nederlandse fondsen en kenniscentra, en het Nederlandse consulaat-generaal in New York.

De Nederlandse jeugdliteratuur is een gewild exportproduct: het afgelopen jaar zijn er wereldwijd maar liefst 202 kinderboeken vertaald. Trouw schreef recent over de reden van de populariteit van onze jeugdliteratuur: ‘Onze kinderboeken zijn heel open’.

Wat is er te zien?

Gedurende 2019 presenteert Nederlandse jeugdkunst zich op vooraanstaande podia en evenementen zoals het Brooklyn Book Festival, Kennedy Center, New York International Children's Film Festival en Brooklyn Academy of Music. Amerikaanse programmeurs en agentschappen worden uitgenodigd voor voorstellingen, presentaties en ontmoetingen met Nederlandse kunstenaars. Ook gaan zij in gesprek met vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties over mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling.

Organisatie

Never Grow Up! is een samenwerking tussen het fondsinitiatief Dutch Performing Arts, het Nederlands consulaat-generaal in New York, Eye International, Nederlands Filmfonds, Cinekid, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture. De organisaties slaan de handen ineen voor het stimuleren van de bekendheid en verspreiding van Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Ook bevordert het programma de uitwisseling en samenwerking met Amerikaanse programmeurs en organisaties.

Meer informatie is binnenkort te vinden op www.dutchcultureusa.com/nevergrowup.