agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Neem een loopje met Manuel Kneepkens

19 december 2018

Op woensdag 19 december verzorgt dichter en publicist Manuel Kneepkens een lunchrondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Kneepkens woont en werkt deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds. Tijdens deze 'loopjes' vertellen de schrijvers over hun ervaringen in Bergen en over de kunstwerken in Kranenburgh die hen inspireren.

Manuel Kneepkens

Manuel Kneepkens is dichter, publicist, politicus en jurist-criminoloog. Hij publiceerde zestien po√ęziebundels en drie non-fictietitels. Kneepkens is sinds 1971 woonachtig in Rotterdam. Van 1971 tot 1994 was hij docent Strafrecht & Criminologie aan de Erasmus-universiteit; en van 1985 tot 1996 tevens docent Oorlogs- en Vredesrecht. Van 1994 tot 2006 was hij fractievoorzitter van de Stadspartij in de gemeenteraad van Rotterdam.

Links