agenda

ZWART #2: Coming of Age

17 december 2018

Op 17 december vindt de tweede editie van de talkshowserie ZWART plaats in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Centraal thema deze avond is coming of age en de verhalen die daarbij horen. Onder leiding van moderator Sayonara Stutgard gaan gasten Ebissé Wakjira-Rouw, Sabrine Ingabire en Tirsa With daarover in gesprek.

Verhalen vanuit het perspectief van zwarte jongeren die deze avond besproken worden zijn onder meer What We Lose van Zinzi Clemmons, The Parking Lot Attendant van Nafkote Tamirat en het semi-autobiografische Nervous Conditions van Tsitsi Dangarembga over Tambu, maar ook de Nederlandstalige coming-of-age boeken De Kleenex Kronieken van Neske Beks en Het Gym van Karin Amatmoekrim.

ZWART

De literaire talkshowserie ZWART nodigt schrijvers, denkers, lezers en publicisten uit om aan de hand van boeken en verhalen te praten over begrippen en thema’s als meerstemmigheid, panafrikanisme en cultural appropriation. Wie claimt het zwarte perspectief? Wat zijn de verhalen van jonge Nederlanders met Afrikaanse roots? Kan je kritisch zijn op je afkomst en op welke manier? Een driedelige serie waar het verdiepend gesprek met gasten en publiek centraal staat.

Meer info