nieuws

Jan van Aken bekroond

Winnaars Campertprijzen 2018

26 oktober 2018

Marja Pruis wint de tweejaarlijkse Jan Greshoffprijs voor essayistiek voor Genoeg nu over mij (Nijgh & van Ditmar), Jan van Aken wint de F. Bordewijkprijs voor De ommegang (Querido) en Annemarie Estor de Jan Campertprijs voor haar dichtbundel Niemandslandnacht (Wereldbibliotheek). De schrijvers ontvangen elk een bedrag van 6.000 euro, gefinancierd door de gemeente Den Haag. De roman van Van Aken kwam met een beurs van het Letterenfonds tot stand.

driecovers

De bekroningen zijn op donderdagavond 25 oktober bekendgemaakt in het radioprogramma Kunststof. Eerder maakte de Jan Campert-stichting daar al bekend dat het oeuvre van Nelleke Noordervliet zal worden bekroond met de Constantijn Huygensprijs. De vier prijzen worden op 20 januari 2019 uitgereikt in Den Haag.

Zowel van Jan van Aken als Annemarie Estor is of wordt werk vertaald. Estors po√ęziebundel De oksels van de bok verschijnt later dit jaar, met ondersteuning van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in Arabische vertaling van Hazim Kamaledin bij Dar Fadaat Publishing. De roman De valse dageraad (Prometheus) van Jan van Aken is vertaald in het Duits en Oekraiens.
Marja Pruis schreef voor de vierde editie van Fluiten in het donker dit jaar een hoorspel; de uitzending volgt in december en januari.

Links