nieuws

Simone Atangana Bekono wint Poëziedebuutprijs

29 augustus 2018

Simone Atangana Bekono ontving de tweede Poëziedebuutprijs Aan Zee voor haar bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De Poëziedebuutprijs Aan Zee is een initiatief van Poëziecentrum, deAuteurs en Theater Aan Zee dat bedoeld is om jong poëzietalent te stimuleren.

Haar bundel werd geprezen vanwege de woede die erin doorklinkt, die volgens de jury ‘precies en terecht is’, en vanwege haar eigen en bijzondere stem:

De lezer begrijpt dat niemand anders dit verhaal had kunnen vertellen, dat niemand anders dit debuut had kunnen schrijven, dan Simone Atangana Bekono. De energie die Bekono hierdoor in haar gedichten en brieven legt, draagt het potentieel in zich dat je elke debutant toewenst.

In 2016-2017 nam Atangana Bekono deel aan het Slow Writing Lab, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin en de hbo-schrijfopleidingen van ArtEZ, de Gerrit Rietveld Academie en de HKU. Haar debuut verscheen bij Wintertuin Uitgeverij en Lebowski Publishers.

Links

Haar poëzie is napalm voor de geest, het kleeft aan je gedachten.