agenda

Manu Joseph & Naema Tahir in De Balie, Amsterdam

De kracht van literatuur

28 augustus 2018

https://www.debalie.nl/agenda/podium/manu-joseph-on-the-power-of-literature/e_9783537/p_11772090/

Op dinsdag 28 augustus gaat schrijver Alexander Reeuwijk in De Balie in Amsterdam in gesprek met schrijver en journalist Manu Joseph en schrijver en jurist Naema Tahir over schrijven, machtsverhoudingen en de kracht van literatuur. Manu Joseph verblijft momenteel - op uitnodiging van het Letterenfonds - als writer in residence in Amsterdam; zijn laatste roman Miss Laila, gewapend & gevaarlijk verscheen onlangs in Nederlandse vertaling van Harry Pallemans bij uitgeverij Podium.

Joseph (1974) wordt geroemd om zijn scherpe observaties en donkere humor. Zijn laatste roman is diep geworteld in de problematiek van het hedendaagse India.

Naema Tahir (1970) groeide op in Engeland, Nederland en Pakistan en werkte tien jaar als advocaat voor onder andere de VN en de Raad van Europa. Als schrijver schreef ze onder andere de romans De bruid (2011) en Brieven in Urdu (2016).

De romans van Joseph en Tahir verbinden het persoonlijke met het politieke. Door middel van fictieve verhalen schetsen ze complexe verhoudingen. In De Balie gaan ze in gesprek over de maatschappelijke dimensie van hun werk en literatuur als middel om machtsverhoudingen bloot te leggen. Daarnaast spreken de schrijvers over hoe hun verhalen tot stand komen, hun schrijverschap en hun gebruik van taal.

De voertaal van dit evenement is Engels.

Links