agenda

Van Doesburghuis

Neske Beks in Parijs

1 mei-30 juni 2018

Schrijver en multidisciplinair kunstenaar Neske Beks woont en werkt van begin mei tot eind juli in het Van Doesburghuis in Parijs, dat zij tijdelijk wil omvormen tot een African Safe Space waar ze met collega kunstenaars uit verschillende disciplines zal samenwerken en debateren. Beks werd geselecteerd na een gezamenlijke open oproep van de publieke cultuurfondsen, waaraan het Letterenfonds meedeed in het kader van de Les Phares du Nord-campagne in Frankrijk dit jaar.

Neske Beks wil tijdens haar werkperiode in het Van Doesburghuis andere kunstenaars uitnodigen de residentie voor kortere tijd met haar te delen met het thema diversiteit als inzet. Het Van Doesburghuis als veilige haven waar met collega kunstenaars uit verschillende disciplines het debat gevoerd kan worden over interculturele en seksuele diversiteit dat zijn weerslag zal krijgen in woord, beeld, muziek en dialoog. Het resultaat van deze gesprekken verwerkt zij onder meer in een essay. Ook zullen de ontmoetingen en gesprekken met de verschillende kunstenaars door Neske Beks vastgelegd worden op film.

In september 2017 schreven de publieke cultuurfondsen – Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, het Filmfonds en het Letterenfonds – gezamenlijk een oproep uit voor een residency in het Van Doesburghuis in Parijs. Het Letterenfonds deed eenmalig mee aan deze oproep in het kader van de Les Phares du Nord-campagne die dit jaar in Frankrijk plaatsvindt. Naast Neske Beks werd ook Miriam Rasch geselecteerd voor een residentieperiode van twee maanden in het Van Doesburghuis.

Links

Neske Beks - foto Robert Land