nieuws

Willem Asman wint Gouden Strop

7 juni 2018

De BookSpot Gouden Strop 2018 is door juryvoorzitter Anniko van Santen uitgereikt aan Willem Asman voor zijn boek Enter (Ambo|Anthos). De Schaduwprijs ging naar Eva Keuris voor haar debuut Over het spoor. Willem Asman schreef Enter met een beurs van het Letterenfonds. Aan de Gouden Strop is dit jaar, dankzij de nieuwe sponsor BookSpot, een bedrag van € 20.000 verbonden.

De jury was lovend over het web van plotlijnen in Enter: “Asman schrijft in een tempo dat je naar adem laat happen, maar in een stijl en opzet die het bijna onmogelijk maken het boek aan de kant te leggen. Dit doet hij ook met een vleugje verfijnde humor. Trefzeker weet Asman in enkele rake zinnen uitgebalanceerde karakters te schetsen en sferen op te roepen. De eenzaamheid van de hoofdpersoon is ronduit beklemmend.”

Naast voorzitter Anniko van Santen bestond de jury van de BookSpot Gouden Strop uit Jos van Cann (recensent VN’s Detective & Thrillergids, thrillerboek.nl en Hebban.nl), Marian van Leth (oud-directeur BiblioNu Venray/Horst), Els Roes (Thrillers & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus, Nijmegen).

De uitreiking van deze twee prijzen vormt de aftrap voor de Spannende Boeken Weken die nog tot en met 24 juni duren.

winnars