nieuws

Opening 10 juni in Den Haag

Kinderboeken-ambassade

5 juni 2018

Tijdens het gratis festival de Kinderboekenparade op 10 juni zal in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Kinderboekenambassade geopend worden. Deze locatie wordt de plek van waaruit Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen het belang van (voor)lezen onder de aandacht zullen proberen te brengen bij een breed publiek.

Het echtpaar Hans en Monique Hagen reageert verheugd op de Kinderboekenambassade: “Er zijn zó ontzettend veel mooie, spannende, grappige en zielige boeken. Duizenden! Die hebben wij natuurlijk lang niet allemaal gelezen. Er zijn dus meer ambassadeurs nodig, boekambassadeurs. Kinderen, leerkrachten, ouders… iedereen kan Boekambassadeur worden.”

Kinderen krijgen bij de Kinderboekenambassade een paspoort waarin ze zes van hun favoriete boeken kunnen invullen. Vervolgens kunnen ze in een kort filmpje vertellen over hun favoriete boek. De filmpjes worden verzameld op de website van de Kinderboekenambassadeurs, waardoor er een steeds grotere database van ontstaat.

Kinderboekenambassadeur

De Nederlandse Kinderboekenambassadeur wordt telkens voor een periode van twee jaar aangesteld door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de CPNB. Voor de periode van 2017 tot 2019 vervullen Hans & Monique Hagen samen deze rol. De Kinderboekenambassadeur vraagt aandacht voor boeken en benadrukt dat (voor)lezen een verschil kan maken in het leven van jonge mensen.

Meer informatie