nieuws

Doe mee!

Literaire Hackaton

8 mei 2018

Ben je redacteur, of werk je op de pr- en marketingafdeling bij een literaire uitgeverij, en is een van je auteurs net als jij geïnteresseerd in digital storytelling? Doe dan mee aan de speciale editie van Hackastory op vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei in Amsterdam.

copyright cartoon Hackastory

Onze wereld verandert, ons vak verandert. Amy Webb, CEO of Webbmedia Group Digital Strategy omschreef het als volgt: “We must cope with hundreds of first-time situations driven by technology at a pace unmatched in any other time in history. Novelty is the new normal.”

Hoe ga je om met die constante verandering? Simpel: “Stop talking, start building.” Hackastory, een bedrijf dat zich richt op innovatie rondom storytelling, heeft een methode ontwikkeld om samen met professionals nieuwe formats te ontwikkelen. Dat hebben zij de afgelopen twee jaar wereldwijd gedaan met ruim 1.000 vakmensen van o.a. BBC, Al Jazeera, NOS en KRO-NCRV.

Ook het boekenvak zoekt vernieuwing. In recent onderzoek van het Nederlands Letterenfonds noemt ruim 65% van de vakgenoten het stimuleren van digitale innovatie belangrijk. Onder de jongere boekenvakkers ligt dat percentage nog hoger: 82%.

Reden voor Hackastory en het Letterenfonds om een Hackathon voor literaire uitgeverijen op te zetten. Tijdens de hackathon werk je als redacteur samen met een van je eigen auteurs aan een digitaal verhaal of format. Onder begeleiding van coaches en samen met coders en designers. Tegen het sterk gereduceerde tarief van 175 euro, inclusief cursuskosten voor de auteur en catering.

Inschrijven

Inschrijven voor de literaire hackathon kan tot en met dinsdag 15 mei 2018 via: hackastory.com.

Het aantal plaatsen is beperkt, er is plek voor maximaal 5 koppels (redacteur & auteur). Selectie vindt plaats o.b.v. motivatie en spreiding van uitgeverijen.

Geen redacteur? Er zijn 5 wildcards voor pr- en marketing medewerkers. Voorwaarde is dat je minimaal 2 jaar bij een literaire uitgeverij werkt. Neem daarvoor contact op met Suzanne Meeuwissen bij het Letterenfonds.

Suzanne Meeuwissen

Contact

Suzanne Meeuwissen

Senior beleidsmedewerker

s.meeuwissen@letterenfonds.nl