agenda

Literaire Boekhandel Lijnmarkt

Vertalersgeluktournee in Utrecht

23 mei 2018

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar van de Europese Literatuurprijs trekken de genomineerde vertalers tijdens de Vertalersgeluktournee langs boekhandels door het hele land om met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Literaire Boekhandel Lijnmarkt in Utrecht organiseert op woensdagavond 23 mei vanaf 19.30 uur de laatste avond van de tournee.

Vijf vertalers zullen bij de Literaire Boekhandel Lijnmarkt aanwezig zijn om te vertellen over de totstandkoming van hun vertalingen:

  • Liesbeth van Nes, over haar vertaling uit het Duits van De Weense sigarenboer van Robert Seethaler
  • Floor Borsboom en Eef Gratama, over hun vertaling uit het Frans van Babylon van Yasmina Reza
  • Roland Fagel en Natasha Gerson, over hun vertaling uit het Engels van Het monster van Essex van Sarah Perry

Moderator deze laatste avond is Nienke Willemsen. Een interactieve entr’acte wordt verzorgd door Elbert Besaris en Lette Vos van de Vereniging van Nieuwe Vertalers.

Entree voor deze avond is gratis, reserveren kan per mail of telefonisch op 030-2319853.

De Vertalersgeluktournee 2018 is georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en literair vertalers Nicolette Hoekmeijer en Andrea Kluitmann, wordt financieel mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en het Letterenfonds, en kwam mede tot stand in samenwerking met de Vereniging van Nieuwe Vertalers.