agenda

Groninger Forum Bibliotheek

Vertalersgeluktournee in Groningen

16 april 2018

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar van de Europese Literatuurprijs trekken de genomineerde vertalers tijdens de Vertalersgeluktournee langs boekhandels door het hele land om met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Boekhandel Godert Walter organiseert op maandag 16 april om 19.30 uur in de Groninger Forum Bibliotheek de eerste avond.

Drie vertalersduo’s zullen in Groningen aanwezig zijn om te vertellen over hun samenwerking en de totstandkoming van hun vertalingen:

  • Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos, over hun vertaling uit het Frans van Geschiedenis van geweld van Édouard Louis
  • Elly Schippers en Jantsje Post, over hun vertaling uit het Duits van Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili
  • Paula Stevens en Edith Koenders, over hun vertaling uit het Noors van Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan Harstad

Moderator deze avond is Erwin de Vries van boekhandel Godert Walter. Een interactieve entr’acte wordt verzorgd door Klaske Kamstra, Elsbeth Mulder en Ireen Niessen via de Vereniging van Nieuwe Vertalers.

Entree voor deze avond bedraagt € 4,00, studenten betalen € 2,00. Gelieve vooraf te reserveren via de website van boekhandel Godert Walter of telefonisch op 050 312 25 23.

De Vertalersgeluktournee 2018 is georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en literair vertalers Nicolette Hoekmeijer en Andrea Kluitmann, wordt financieel mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en het Letterenfonds, en kwam mede tot stand in samenwerking met de Vereniging van Nieuwe Vertalers.