agenda

Worm, Rotterdam

Boek & Meester: Esther Gerritsen

24 april 2018

Op dinsdag 24 april gaat Ernest van der Kwast in gesprek met Esther Gerritsen over haar nieuwe roman De trooster (De Geus) in de live talkshow Boek & Meester te Rotterdam.

Esther Gerritsen publiceerde tot nu toe zes succesvolle romans, waaronder Superduif, Dorst en Roxy. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. Daarnaast is ze scenariste en schrijft ze columns voor de VPRO Gids en de Volkskrant, die werden gebundeld in Ik ben vaak heel kort dom en Veilig leren lezen. Haar nieuwe roman De trooster werd in maart lovend onthaald in de pers. Hierin laat ze twee verhalen parallel oplopen, het verhaal van een conciërge en het lijdensverhaal van Christus. Op de haar bekende scherpe manier ontleedt ze de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en stelt ze de vanzelfsprekendheid der dingen ter discussie.

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma in Rotterdam dat wordt gepresenteerd door schrijver Ernest van der Kwast. Per editie staat één Nederlandse of buitenlandse topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook ruimte voor voordracht en voor vragen uit het publiek.

Deze editie van Boek & Meester vindt plaats in Worm in Rotterdam en vangt aan om 20.00 uur. Entree voor het evenement bedraagt tien euro, maar voor leesclubs vanaf zeven personen geldt een gereduceerd tarief.

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.