agenda

De Brakke Grond, Amsterdam

Debutantenbal

31 maart 2018

https://www.editio.nl/debutantenbal-2018

Op 31 maart vindt in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam voor de vierde keer het Debutantenbal plaats: de avond voor schrijvers, nieuw talent en iedereen met een passie voor literatuur. Lezer en schrijver stappen tijdens het Debutantenbal 2018 samen in de tijdmachine om op zoek te gaan naar het boek van de toekomst. Dit gebeurt met een tjokvol programma waarbij zowel gearriveerde als debuterende schrijvers acte de présence geven.

Zoals ieder jaar is het Debutantenbal een kans voor aspirerend schrijvers om zich te oriënteren in de literaire wereld. Het is een avondvullend programma waarin nieuw talent zich presenteert en waar toekomstige schrijvers de kans krijgen om schrijvers, redacteuren en andere uit de literaire wereld uit Nederland en België te ontmoeten.

Tijdens De grote Debutantenshow, gepresenteerd door de Vlaamse schrijver Ivo Victoria en de Nederlandse schrijfster Elfie Tromp, vertellen verschillende schrijvers, onder wie Peter Buwalda en Saskia de Coster, over debuteren. Het hoogtepunt van de avond is de prijsuitreiking van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd, waarvan zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs worden uitgereikt. Het programma wordt afgesloten met het Debutantenbal, een feest met verschillende dj’s, dat tot diep in de nacht door zal gaan.

Het Debutantenbal vindt plaats in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam en begint om 19.00 uur. De entree voor het evenement bedraagt 15 euro, studenten kunnen naar binnen voor een gereduceerd tarief.

Het Debutantenbal is mede tot stand gekomen met ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.