agenda

Digitale literatuur

If Then / What Now

13 april 2018

Tijdens If Then / What Now ontmoet de literaire sector de technologiewereld, praten visionaire sprekers over de laatste ontwikkelingen in de digitale literatuur en presenteren makers hun nieuwste interactieve projecten waar storytelling en non-lineaire tools een rol spelen.

Tijdens het event wordt tevens de uitkomst gepresenteerd van een tweedaagse residency waar een interdisciplinair team – een grafisch ontwerper, interactie ontwerper, creative coder en auteur Auke Hulst – heeft gewerkt aan een interactief verhaal. Een prototype hiervan zal voor het eerst te ervaren zijn voor een publiek. Het team gebruikt speculatief ontwerp als een tool om in een fictieve wereld nieuwe verhalen, visies en oplossingen te ontwikkelen.

If Then / What Now legt verbindingen tussen verhalende en digitale professionals en is een project van Lava Lab en Twins Ink. Het evenement vindt op vrijdag 13 april 2018 plaats in Amsterdam (locatie volgt) en wordt ondersteund door de Groep Algemene Uitgevers en het Nederlands Letterenfonds.