nieuws

Wieringa wint Libris Literatuur Prijs

7 mei 2013

Tommy Wieringa heeft de Libris Literatuur Prijs 2013 gewonnen voor zijn roman Dit zijn de namen (De Bezige Bij). Hij schreef het boek deels, op uitnodiging van het Letterenfonds, als writer in residence aan het NIAS in Wassenaar.

De Libris-jury onder voorzitterschap van Clairy Polak prees Dit zijn de namen om “de stilistische bravoure, de filosofische diepgang, de aforistische kracht, de hecht getimmerde compositie, de originele beeldenpracht”.

In televisieprogramma Nieuwsuur vertelde Wieringa dat hij de roman schreef vanuit de vraag: wat is de kiem van religie? “96 procent van de wereld gelooft in een opperwezen, dat is iets ongelooflijks. Hoe komt dat? Daar wilde ik naar op zoek.” Op donderdag 30 mei is Wieringa te gast bij de live talkshow Letteren &cetera van Letterenfondsdirecteur Pieter Steinz in Spui25 in Amsterdam.

De Libris Literatuur Prijs wordt elk jaar toegekend aan het beste Nederlandstalige literaire fictieboek van het afgelopen jaar. Vorig jaar won Tonio van A.F.Th. van der Heijden de prijs en het bijbehorende geldbedrag van 50.000 euro.

Enkele links:

Nieuwsuur: