agenda

Maastricht

Open Studios Van Eyck Academie

8-10 maart 2018

De Jan van Eyck Academie in Maastricht organiseert van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 maart haar jaarlijkse Open Studios dagen. Schrijvers, kunstenaars, ontwerpers, architecten en curatoren tonen deze dagen hun artistieke onderzoek en de samenwerkingsprojecten die voortvloeiden uit hun werkperiode aan de Van Eyck.

Aan de hand van voordrachten, installaties, video’s, performances en schilderijen krijgt het publiek een beeld van de kunstenaars en de mogelijkheden van de academie.

Onder de deelnemers bevinden zich onder andere schrijfsters Basje Boer en Roos van Rijswijk. Zij werkten beiden enkele maanden als writer in residence aan de Van Eyck, in het kader van Wanderlust, het internationale talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Letterenfonds.

Algemene programma Open Studios:

  • Donderdag 8 en vrijdag 9 maart van 12.00 tot 17.00 uur: previewdagen - op uitnodiging
  • Vrijdag 9 maart van 17.00 tot 19.00 uur: feestelijke opening
  • Zaterdag 10 maart van 10.00 tot 17.00 uur: de Open Studios zijn open voor publiek

Als je de Open Studios tijdens de previewdagen wilt bezoeken, dien je jezelf aan te melden per mail.

Programma schrijversstudio

  • Donderdag 8 maart om 15.00 uur: presentatie writer in residence Roos van Rijswijk: Wat ben ik meer dan stilte - Verhalen van geesten / What am I now but silence – Ghosts’ stories. Een uitgave van de Van Eyck in de reeks Schemerschijn.
  • Vrijdag 9 maart om 15.00 uur: voordracht writer in residence Basje Boer van een prozagedicht dat ze als writer in residence op de Van Eyck schreef.

Links: