agenda

Vervolg Nederlands-Vlaams gastlandprogramma

Stadt Land Buch

5-12 november 2017

Van 5 tot en met 12 november zijn Nederland en Vlaanderen gastland op Stadt Land Buch. Een tiental auteurs treedt op tijdens deze ‘regionale boekenweek’ in Berlijn, Potsdam en omstreken. Ook krijgen lokale boekhandels via de Börsenverein de mogelijkheid om optredens met deze schrijvers te organiseren. Op donderdag 9 november worden de Duitse vertalingen van twee monumenten uit de Nederlandse literatuur gepresenteerd: de brieven van Vincent van Gogh en het zevende en laatste deel van Voskuils Das Büro.

Het programma in vogelvlucht:

  • zondag 5 november, 17.00: opening van het festival door Margriet de Moor en Stefan Hertmans in het Deutsches Theater in Berlijn.

  • 6 en 7 november: een avond met Margriet de Moor in hotel Sofitel (6/11) en Schloss Oranienburg (7/11).

-7 november: jonge auteurs uit de Lage Landen (Michael Bijnens, Gustaaf Peek en Fikry El Azzouzi) op de Nederlandse ambassade in Berlijn.

-7 november: een avond over literaire non-fictie met Philip Dröge en Jan Brokken in Walthers Buchladen.

-8 november: workshop met illustratoren Peter Goes, Mattias de Leeuw, Floor Rieder en Mies van Hout in de grote Berlijnse boekhandel Dussmann das KulturKaufhaus.

-8 november: een avond met Herman Koch in Stadtbibliothek Oranienburg.

-9 november: Manch einer hat ein großes Feuer in seiner Seele. Presentatie van de Duitse vertaling van de brieven van Vincent van Gogh op de Nederlandse ambassade in Berlijn.

-9 november: presentatie van Das Büro, de zevendelige romancyclus van J.J. Voskuil door Gerbrand Bakker en vertaler Gerd Busse in het Literaturhaus Berlin.

-11 november: Gerbrand Bakker over Jasper und sein Knecht in Buchlounge Zehlendorf.

-12 november: debutantensalon met Patricia Hempel, Lana Lux, Felix Schiller en Gustaaf Peek in TAK Theater in het Aufbau Haus.

-12 november: afsluiting van het festival in het Deutsches Theater met Gustaaf Peek, Gerbrand Bakker, Fikry El Azouzzi en Bart Moeyaert.

Links