agenda

Van Eyck Academie Maastricht

Basje Boer ontmoet Bianca Stigter

31 oktober 2017

Op uitnodiging van writer in residence Basje Boer, komt schrijver, kunstcriticus en journalist Bianca Stigter naar de Van Eyck Academie in Maastricht. Op dinsdag 31 oktober om 20.00 uur gaan zij in gesprek over fictie en realiteit in de kunst, over kunst en toeval, over het verbinden van beeldende kunst, film, literatuur, filosofie, muziek en popcultuur. Erik Lindner leidt het gesprek.

Basje Boer’s debuteerde met de verhalenbundel Kiestoon (Arbeiderspers), in 2016 volgde haar eerste roman Bermuda bij Nijgh & Van Ditmar. Eerder publiceerde ze verhalen in De Gids, De Revisor, Hollands Maandblad en Das Magazin. Daarnaast schrijft ze over film en kunst, werkt ze als beeldend kunstenaar en maakt muziek. Basje Boer werkt in september en oktober aan de Van Eyk Academie in Maastricht; haar residentieperidoe wordt door het Letterenfonds mogelijk gemaakt in het kader van Wanderlust, het programma voor talentontwikkeling in internationale context.

Bianca Stigter is journalist en kunstcriticus. Ze schrijft over kunst en cultuur in de NRC en ze publiceerde onder meer Goud uit stro. Het menselijk lichaam als avontuur, Per ongeluk expres, De Ontsproten Picasso en De bezette stad. De rijk geïllustreerde atlas-editie: Atlas van een bezette stad (Atlas Contact), zal in 2018 uitkomen.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

U bent van harte welkom om dit schrijversgesprek bij te wonen op dinsdag 31 oktober om 20.00 uur in het auditorium van de Van Eyck. De toegang is gratis.

Links