nieuws

Nieuw initiatief op de Van Eyck Academie

Vroman Fellowship

14 september 2017

Een nieuw initiatief: de Jan van Eyck Academie in Maastricht biedt in samenwerking met de Vroman Foundation een werkperiode van zes maanden aan. Schrijvers, kunstenaars, ontwerpers en makers die – in de geest van de veelzijdige Leo Vroman (1915-2014) – werken op het snijvlak van kunst en wetenschap, kunnen zich tot 7 november 2017 bij de Van Eyck aanmelden voor een Vroman Fellowship.

De Vroman Fellow werkt van april tot september 2018 in residentie aan de Van Eyck, te midden van 35 tot 40 andere internationale deelnemers (kunstenaars, ontwerpers, architecten, curatoren). Van de fellow wordt verwacht dat hij of zij in deze periode nieuw werk maakt waarin zijn/haar grensverleggende kwaliteiten tot uiting komen. Ook een publieke presentatie maakt deel uit van de werkperiode.

Voor meer informatie over deze nieuwe residentiemogelijkheid verwijzen we u naar de website van de Jan van Eyck Academie: janvaneyck.nl.

Links:

“I am sure there is a beauty in our world that has not yet been shown and could not be expressed without either one of these two fields.” Leo Vroman, 2012