agenda

Wanderlust-programma

Basje Boer als WiR naar Van Eyck Academie

11 sep-5 november 2017

Basje Boer werkt in september en oktober als writer in residence aan de Van Eyk Academie in Maastricht. Ze wil aan de Van Eyck onderzoek doen naar de vorm van het prozagedicht als schakel tussen (narratieve) literatuur en (conceptuele) beeldende kunst, de samenwerking met kunstenaars en de combinatie van tekst en beeld. De residentieperiode wordt door het Letterenfonds mogelijk gemaakt in het kader van het Wanderlust-programma, het programma voor talentontwikkeling in internationale context.

Basje Boer (1980) studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2006 debuteerde ze met de verhalenbundel Kiestoon (De Arbeiderspers). In mei 2016 verscheen haar debuutroman Bermuda (Nijgh & Van Ditmar). Boers verhalen werden onder andere gepubliceerd in De Revisor, Das Magazin, Hollands Maandblad, en De Gids. Ze leverde daarnaast bijdragen aan de bundels Meer Oost, Vrouwen schrijven niet met hun tieten en Handboek voor een optimistisch leven. Ook schrijft ze over kunst en film, haar artikelen verschenen onder meer in Opzij, De Groene Amsterdammer, en NRC.Next. Ze is daarnaast filmredacteur bij We Are Public.

Dinsdag 31 oktober gaat Basje Boer op de Van Eyck Academie (auditorium) in gesprek met Bianca Stigter.

Eerder verbleven in het kader van het Wanderlust-programma Bregje Hofstede, Rosan Hollak, Roos van Rijswijk, Joost de Vries, NiƱa Weijers, Wytske Versteeg en Maartje Wortel als writer in residence op de Jan van Eyck Academie.

Links