agenda

Club Debuut

Leesclub met Emy Koopman

14 september 2017

Op donderdag 14 september vindt Club Debuut plaats in Walter Books in Arnhem. Schrijver en dichter Erik Jan Harmens gaat met Emy Koopman in gesprek over haar debuutroman Orewoet. Wintertuinschrijver Jante Wortel maakt de literaire notulen.

In september organiseert Literair Productiehuis Wintertuin in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds Club Debuut: vier eenmalige leesclubs ter kennismaking met de nieuwe lichting debutanten. De leesclubs vinden plaats in Arnhem, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.

Op 14 september start de reeks met Emy Koopman in Arnhem. De deelname van de avond kost 5 euro en de deelnemers kunnen zelf het debuut van Koopman, Orewoet, aanschaffen. Aanmelden kan via de mail.

Emy Koopman

Debutanten

Het Letterenfonds selecteert ieder jaar acht talentvolle debutanten (in alle literaire genres) voor een startersbeurs. Met ondersteuning van deze beurs kunnen zij aan een tweede literair boek werken. Bovendien wordt voor en met deze talentvolle schrijvers het zogenoemde debutantenprogramma georganiseerd, waarbij zij optreden op verschillende podia en festivals.

In Club Debuut staan vier van de acht geselecteerde debutanten centraal: Emy Koopman, Gerda Blees, Sander Kok en Jente Posthuma. Een gevestigde auteur – Erik Jan Harmens, Ernest van der Kwast, Alma Mathijsen – gaat met de debutant en deelnemers in gesprek. De avond wordt afgesloten met een verslag van een schrijver uit het Wintertuin agentschap: Jante Wortel, Wout Waanders, Joost Oomen en Megan van Kessel.

Links

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

m.pereboom@letterenfonds.nl