agenda

Christine Otten en Tommy Wieringa & Otto de Kat

Edinburgh International Book Festival

12-28 augustus 2017

Schrijvers Tommy Wieringa, Christine Otten en Otto de Kat staan op het Edinburgh International Book Festival, dat van zaterdag 12 tot maandag 28 augustus plaatsvindt. Het Letterenfonds verstrekte een bijdrage in de reiskosten aan het festival voor de komst van Wieringa en Otten.

Het Edinburgh International Book Festival geldt als het grootste literatuurfestival van Schotland en brengt dit jaar meer dan duizend auteurs, muzikanten, en kunstenaars uit 45 verschillende landen op vele podia in het oude centrum van de stad. Onder de genode schrijvers zijn bijvoorbeeld ook Nadeem Aslam, Paul Auster, Carol Ann Duffy, Alan Hollinghurst, Eileen Myles, Orhan Pamuk, en Nell Zink.

Tommy Wieringa en schrijfster Jessica Thummel gaan op zondag 20 augustus met elkaar in gesprek over identiteit, mannelijkheid en seksualiteit in de 21ste eeuw naar aanleiding van Wieringa’s roman Een mooie jonge vrouw (A Beautiful Young Wife) en Thummels debuut The Cure for Lonely.

Christine Otten staat drie maal geprogrammeerd. Op dinsdag 22 augustus neemt Otten samen met Petina Gappah, Heinz Helle, en James Oswald aan een van de dagelijks terugkerende, en door Amnesty International geïnitieerde gesprekken over schrijvers in gevangenschap. Diezelfde avond is Otten als gast aanwezig tijdens een optreden van The Last Poets, waarover ze een roman schreef. Op woensdag 23 augustus volgt een gesprek tussen Christine Otten en The Last Poets.

Otto de Kat, pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt, gaat op vrijdag 25 augustus in gesprek met de Finse striptekenaar en auteur Arja Kajermo. Zowel De langste nacht (The longest night) van Otto de Kat als de debuutroman van Kajermo gaan over leven en liefde in het naoorlogse Europa.

Links

drie covers