agenda

Amsterdam

Grote Denkers: Marguerite Duras

7 september 2017

Op donderdag 7 september staat Marguerite Duras (1914-1996) centraal in de programmareeks Grote Denkers. Duras was schrijver, filmmaker (ze schreef onder veel meer het script voor Hiroshima mon amour), opiniemaker met een ongezouten mening en enfant terrible van de Franse literatuur. Tijdens deze avond gaan schrijver en psycholoog Marte Kaan, theatermaker Julie Cafmeyer en filmwetenschapper Patricia Pisters nader in op Duras’ werk en leven.

Er wordt gesproken over haar problematische jeugd in het Franse Indochina (het huidige Vietnam) dat steeds weer terugkeert in haar werk, haar unieke schrijfstijl, en over het belangrijkste thema in haar oeuvre: de liefde, of eigenlijk de onmogelijkheid van echte liefde. Met muziek van pianist Manuel Wouthuysen en saxofonist Kika Sprangers.

Grote Denkers is een programmareeks van de Balie in Amsterdam waarin inspirerende vrouwelijke schrijvers/denkers uit de wereldgeschiedenis centraal staan. De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).

Op dinsdag 28 november ontvangt Grote Denkers de Turkse schrijfser Duyga Asena.

Links