agenda

Museum Kranenburgh Bergen

Een loopje met Anton Dautzenberg

25 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober om 12.30 verzorgt schrijver Anton Dautzenberg een persoonlijke rondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. De auteur woont en werkt deze maand in het A. Roland Holsthuis in Bergen (NH), de schrijversresidentie die wordt beheerd door het Bert Schierbeekfonds.

In Museum Kranenburgh verzorgt een medewerker iedere eerste woensdag van de maand rond de lunchtijd een persoonlijke rondleiding. Dit jaar worden voor het eerst ook rondleidingen verzorgd door schrijvers die in het A. Roland Holsthuis verblijven; dichter Peter Swanborn, filosoof en schrijver Pieter Hoexum en romancier Erik Rozing beten het spits af. Later dit jaar volgt Florette Dijkstra (december).

Anton Dautzenberg debuteerde in 2010 met de absurdistische verhalenbunel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Eerder verschenen een aantal titels onder het pseudoniem Troy Titane. Inmiddels publiceerde hij een tiental titels, zowel romans, essays als polemieken. Zijn roman Extra tijd werd uitgeroepen tot het beste boek van het jaar 2013 tijdens de Nacht van de NRC. Ook schreef hij de tekst voor de multidisciplinaire theatervoorstelling, Horrible Homeless Man en is hij een van de makers achter Quiet 500. De glossy die schuurt, dat stille armoede een gezicht geeft. Voor dit initiatief ontving hij in 2016 de Impact Award.

De rondleiding door Anton Dautzenberg is gratis, er moeten wel kaartjes voor het museum gekocht worden.

Meer informatie