agenda

Nacht van de Poëzie

16 september 2017

Op zaterdag 16 september vindt de 35ste Nacht van de Poëzie plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. De nachtdichters die van 20.00 tot ± 03.00 uur het stokje aan elkaar doorgeven, vertegenwoordigen samen het beste wat de hedendaagse Nederlandstalige poëzie in de brede zin te bieden heeft.

Dimitri Verhulst, Alexis de Roode en Simone Atangana Bekono maken samen met Frank Koenegracht, Abdelkader Benali en Jan Boerstoel hun opwachting tijdens de Nacht. Eerder al werd bekend gemaakt dat Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert en Cees Nooteboom meedoen aan de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie. Meer namen van dichters en entr’actes volgen de komende maanden.

Dichter Lucas Hirsch geeft een workshop Puzzling Poetry: een verslavende game die je helpt gedichten te doorgronden. Met hulp van Lucas ga je op zoek naar de plaats van de woorden, naar de verbanden tussen de woorden en naar het ritme. De app Puzzling Poetry werd ontwikkeld door Lucas Hirsch en Studio Louter naar aanleiding van de Open Oproep Literaire Games van het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds.

Het evenement wordt georganiseerd door Het Literatuurhuis i.s.m. TivoliVredenburg. De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets kunnen hier gekocht worden.

Nacht van de Poëzie wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (meerjarig).

Meer informatie