nieuws

Auke Kok wint Nico Scheepmaker Beker

2 mei 2017

De Nico Scheepmaker Beker, voor het beste Nederlandse sportboek van het afgelopen jaar, is uitgereikt aan Auke Kok voor 1936. Wij gingen naar Berlijn (De Bezige Bij). Het is zijn tweede Beker, in 2004 mocht hij hem al eens in ontvangst nemen voor 1974. Wij waren de besten. Auke Kok ontving een beurs van het Letterenfonds voor het schrijven van zijn nu bekroonde boek.

Volgens de jury is het boek “een welkome beschrijving van de historische Olympische Spelen in Duitsland onder Hitler, gezien vanuit Nederlands standpunt”. Kok geeft met 1936. Wij gingen naar Berlijn inzicht in de spanning tussen sport en politiek, zo zegt de jury.

Andere genomineerden waren Boskamp, leven met Feyenoord van André van Kats, Een leven met Formule 1 van Olav Mol, Johan Cruijff – mijn verhaal van Johan Cruijff en Jaap de Groot en Expeditie Edith van Edith Bosch en Jasper Boks.

De Nico Scheepmaker Beker werd maandagavond voor de dertiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn o.a. Wilfried de Jong (2012) en Michel van Egmond (2014).

Links: