nieuws

Poëzievertaalproject

Met Andere Woorden

19 april 2017

Met het poëzievertaalproject Met Andere Woorden blikt Poetry International vooruit op het 48e Poetry International Festival Rotterdam dat van 30 mei tot en met 4 juni 2017 plaatsvindt. Via het vertaalproject Met Andere Woorden krijgt iedere liefhebber van taal, poëzie en vertalen de kans om met de gedichten van festivaldichters aan de slag te gaan.

Tijdens het festival zal de poëzie klinken in het Italiaans, Duits, Engels, Roemeens, Slowaaks, Japans, Nederlands, Mandarijn, Birmees en Frans. Als deelnemer van het project vertaal je de poëzie vanuit jouw favoriete taal in het Nederlands, het Engels of in een andere taal. Daarbij verdiep je je intensief in de poëzie van een of meer dichters. Zo ontdek je hoe creatief en precies het vertaalproces is, ervaar je de dilemma’s die vertalers tegenkomen en leer je meer over andere talen en culturen.

Deelname aan Met Andere Woorden is gratis. Na inschrijving kunnen deelnemers direct aan de slag, een selectie van de gedichten die straks op het festival te horen zal zijn staat inmiddels online. Ook ontvangen de deelnemers een uitnodiging voor de werksessies met de dichter en festivalvertaler op donderdag 1 juni.

Links: