nieuws

Wanderlust-programma

Roos van Rijswijk op van Eyck-Academie

28 maart 2017

Roos van Rijswijk verblijft vanaf 3 april drie maanden als writer-in-residence aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht, waarvan twee maanden door het Letterenfonds worden gefinancierd. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers. Van Rijswijk is uitgenodigd door het Letterenfonds en de Van Eyck-academie in het kader van het Wanderlust-programma, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds.

Roos van Rijswijk (1985) is literatuurwetenschapper en schrijfster. Ze schreef korte verhalen voor onder meer Tirade, De Gids, Revisor en De Groene Amsterdammer. In 2016 debuteerde zij met Onheilig (Querido), dat werd bekroond met de Anton Wachterprijs 2016. Op basis van haar debuutroman ontving ze ook een startersbeurs van het Letterenfonds voor het schrijven van haar tweede literaire werk. Door de Volkskrant werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2016.

Op de Jan Van Eyck Academie zal Van Rijswijk zich laten inspireren door de beeldende kunst en werkt zij aan een tweede roman.

Eerder resideerden onder anderen Niña Weijers, Joost de Vries en Bregje Hofstede als writer in residence op de Jan van Eyck Academie in het kader van het Wanderlust-programma.

Meer informatie: