nieuws

Virtuele ontmoetingsplaats

Mingler verbindt kunst en wetenschap

15 februari 2017

De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten van de KNAW hebben met Mingler een virtuele ontmoetingsplaats ontwikkeld die kruisbestuiving en ontmoeting in wetenschappelijk en artistiek onderzoek vergemakkelijkt. Een schatkamer voor wetenschappers en kunstenaars die op zoek zijn naar samenwerking dwars door instituutsmuren heen.

Mingler is op zoek naar kunstenaars en wetenschappers die nieuwsgierig zijn naar elkaar en die willen ‘mingelen’ met andere kunstenaars en wetenschappers uit andere disciplines. Om mee te doen kun je een mail sturen en je aanmelden bij het netwerk.

Mingler is voor kunstenaars en wetenschappers die open staan voor exploratie en experiment en die een pioniersrol als uitdaging zien. Het is voor diegenen die al activiteiten ondernemen op het snijvlak van kunst en wetenschap, zoals een publicatie, kunstobject, tentoonstelling, film, bio-art, creatieve industrie projecten etc. of die concrete idee├źn hebben voor kunst/wetenschapsprojecten. Ze hebben een duidelijke en adequate motivatie om mensen uit verschillende disciplines uit de wetenschap en kunsten te ontmoeten en daarmee inhoudelijk het contact aan te gaan.

Mingler biedt niet alleen een virtuele ontmoetingsplaats maar zal voor de deelnemers ook twee keer per jaar een live event organiseren.

Links: