nieuws

Nieuwe documentaireserie

Made in Europe

30 januari 2017

Vanaf zondag 12 februari zendt de VPRO wekelijks de nieuwe documentaire serie Made in Europe uit. De serie is geabasseerd op de gelijknamige bestseller van Pieter Steinz, oud-directeur van het Letterenfonds, en wordt gepresenteerd door Dimitri Verhulst.

Het bij uitgeverij Nieuw Amsterdam verschenen Made in Europe. De kunst die ons continent bindt werd meermaals bekroond, onder meer met een Gouden Tulp, en lovend ontvangen. “Een heerlijk bladerboek, een onmisbaar naslagwerk en een bijzonder originele reisgids ineen. Oók voor Euro-sceptici.”

De documentaire is thematisch opgebouwd, per aflevering komen onderwerpen aan bod als rebellie, religie, de vrije vrouw, verbeelding, de duistere kant, verlangen, vernieuwing en idealen. Aan de hand van de meest uiteenlopende culturele iconen, van Beethoven tot Pussy Riot, van James Joyce tot de minirok, en van Dracula tot Lego, gaat Dimitri Verhulst op zoek naar het culturele DNA van ons werelddeel. Het is een ode aan de vrije geest, aan individualiteit en aan de vrije expressie waarbij de iconen steeds in relatie met het huidige Europa worden belicht.

De eerste aflevering behandelt het thema ‘rebellie’ en is op zondag 12 februari te zien op NPO2 om 20.15 en op Canvas om 20.10.

Links: