nieuws

Nieuwe leden

Akademie van Kunsten

23 januari 2017

De Akademie van Kunsten wordt uitgebreid met vier nieuwe leden: acteur Nasrdin Dchar, theatermaker Ola Mafaalani, sopraan Claron McFadden en schrijver Adriaan van Dis. Ze worden op 8 juni geïnstalleerd.

Adriaan van Dis

De discipline letteren wordt aangevuld met de schrijver Adriaan van Dis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid. Andere bekende titels van hem zijn de reisromans Het beloofde land en In Afrika en de romans Indische duinen en Tikkop. Zijn recentste boek is Ik kom terug, dat Van Dis samen met Olga Zuiderhoek ook op de planken bracht. In februari verschijnt een bundeling van zijn boeken, verhalen en essays over Zuid-Afrika, getiteld De Zuid-Afrika boeken.

De Akademie van Kunsten

De Akademie is opgericht in 2013 en bereikt nu het aantal van vijftig leden. Leden kunnen uit alle gebieden van de kunsten komen. Jaarlijks is er een nominatieronde. Iedereen mag nomineren, waarna een commissie de nieuwe leden selecteert. Het lidmaatschap duurt vijf jaar. Daarna worden leden fellow voor het leven. De Akademie van Kunsten wil de plek zijn voor debat over de waarde van kunst in de samenleving en over de relatie tussen kunst en wetenschap. Ze is ondergebracht bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Foto nieuwe leden Foto’s door Janey van Ierland, Annaleen Louwes, Erik de Jong en Reyer Boxem V.l.n.r. Nasrdin Dchar, Adriaan van Dis, sopraan Claron McFadden en Ola Mafaalani.

Links: