nieuws

Gala rondom Nederlandse literatuur in Londen

High Impact

15 december 2016

Op 17 januari 2017 vindt in The Tabernacle in Londen het evenement High Impact plaats: een gala rondom literatuur uit de Lage Landen. Op het programma staan Herman Koch, Esther Gerritsen, Joost de Vries en vertaler Sam Garrett, naast Britse auteurs David Nicholls en Jonathan Gibbs. Speciale aandacht zal gaan naar de nieuw verschenen Nederlandse literatuur in het Verenigd Koninkrijk: Dear Mr. M, The Evenings, Roxy en The Penguin Book of Dutch Short Stories (onder redactie van Joost Zwagerman).

Tijdens High Impact wordt Herman Kochs Dear Mr M (Geachte heer M.), vertaald door Sam Garrett, gelanceerd en introduceert Esther Gerritsen de Engelstalige editie van haar roman Roxy, in vertaling van Michele Hutchison. Samen met Joost de Vries, Jonathan Gibbs en Sam Garrett vieren ze bovendien de publicatie van het eerste Penguin Book of Dutch Short Stories en van Gerard Reves klassieker The Evenings, die voor het eerst in het Engels is verschenen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Fridolijn en band en gepresenteerd door Rosie Goldsmith.

High Impact is in 2013 geïniteerd door Rosie Goldsmith in opdracht van de Nederlandse Ambassade en Flanders House in Londen. Het Nederlands Letterenfonds ondersteunt het initiatief.

Meer informatie

Victor Schiferli

Contact

Victor Schiferli

Beleidsmedewerker

v.schiferli@letterenfonds.nl