nieuws

Nominaties Impact Award

22 november 2016

De jury van de Impact Award 2016 heeft, onder leiding van Hedy d’Ancona, bekendgemaakt welke zes impactproducenten genomineerd zijn voor de Impact Award 2016. De shortlist bestaat uit Anton Dautzenberg, Willemijn Cerutti, Gilles Frenken, Let Geerling, Klaas Sietse Spoelstra en Christine Wagner. De prijs zal op vrijdag 2 december tijdens de Engaged Art Fair in De Balie aan de winnaar worden uitgereikt.

De Impact Award is een kunstprijs voor niet-kunstenaars. Wie op inspirerende wijze de samenwerking tussen een kunstenaar en een organisatie heeft vormgegeven en hiermee impact heeft gemaakt op een maatschappelijk vraagstuk, maakt kans op een bedrag van dertigduizend euro, te besteden aan een kunstproject naar keuze.

Op de website van the Art of Impact worden de zes genomineerden binnenkort uitgebreider gepresenteerd.

The Art of Impact

The Art of Impact onderzoekt en stimuleert bestaande en nieuwe kunstprojecten met een duidelijke impact op een maatschappelijk thema of vraagstuk. Als tijdelijk stimuleringsprogramma biedt het financiƫle en immateriƫle ondersteuning aan projecten, doet onderzoek naar onder meer de werkwijze van makers en producenten en draagt bij aan de zichtbaarheid van de ondersteunde projecten.