nieuws

Dubbele bekroning

ECI Literatuurprijs naar Martin Driessen

11 november 2016

Rivieren van Martin Michael Driessen is bekroond met zowel de ECI Literatuurprijs als de Lezersprijs. De bundel van drie afzonderlijk te lezen novellen met het verbindend thema water - verschenen bij uitgeverij Van Oorschot - kwam mede tot stand met een beurs van het Letterenfonds.

“Het is een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging, en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid”, aldus de jury.

Naast voorzitter Louise O. Fresco bestond de jury uit de beroepsrecensenten Joost de Vries (De Groene Amsterdammer), Jelle van Riet (De Standaard), Annette de Jong (freelance recensent), Daniëlle Serdijn (freelance recensent) en Sofie Gielis (De Standaard der Letteren).

De ECI Literatuurprijs, de voortzetting van de AKO Literatuurprijs, bekroont jaarlijks het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. Nieuw is dit jaar de Lezersprijs georganiseerd in samenwerking met NRC en De Standaard. Vijftig lezers uit Nederland en Vlaanderen lazen de zes titels van de shortlist. Naast Rivieren waren ook Moedervlekken van Arnon Grunberg, Goldberg van Bert Natter, Op de rok van het universum van Tonnus Oosterhoff, Jij zegt het van Connie Palmen en Zachte riten van Marja Pruis genomineerd. Zowel de lezersjury als de vakjury koos Rivieren van Martin Michael Driessen als het beste boek.

Uitreiking ECI Literatuurprijs 2016

Links

Barbara den Ouden

Contact

Barbara den Ouden

Graphic novels en fictie

b.den.ouden@letterenfonds.nl