nieuws

Oproep Best Practises

Code Culturele Diversiteit Award

2 november 2016

Jaarlijks wordt de Code Culturele Diversiteit Award uitgereikt aan een instelling die of een project dat zich op een bijzondere wijze inzet op het gebied van culturele diversiteit. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 en is mede mogelijk gemaakt door de zes Rijkscultuurfondsen. Met het geld krijgt de winnaar een impuls het goede werk voort te zetten. Best Practices kunnen aangemeld worden tot 1 december 2016.

De prijswinnaar van de CCD Award wordt gekozen uit Best Practices die gedurende het hele jaar worden verzameld. Dit zijn voorbeelden van instellingen en projecten die actief zijn op het gebied van diversiteit. Het kan een theatergroep zijn die het werk van cultureel diverse makers uitvoert of een museum die via andere PR-kanalen bewust een nieuw publiek opzoekt, maar het kan ook gaan om een dansgezelschap dat de wijken intrekt of een kunstproject dat tot stand komt dankzij de samenwerking van cultureel diverse partners.

Om mee te dingen naar de prijs moet de aanmelding van de Best Practice vóór 1 december 2016 binnen zijn. Er is vooral nog plek voor sprekende voorbeelden op het gebied van beeldende kunst, dans, erfgoed, design, literatuur, film en talentontwikkeling. Aanmelden van Best Practices kan via het speciale aanmeldingsformulier op de website.

De longlist voor de CCD Award 2016 wordt bekend gemaakt op 7 december tijdens het OCW Congres Cultuur in Beeld in Rottterdam. De winnaar wordt in het voorjaar van 2017 bepaald door de jury onder leiding van juryvoorzitter Mariëtte Hamer.

Link