nieuws

Lety Elvir wint International Latino Book Award

23 september 2016

De Hondurese dichteres en letterkundige Lety Elvir heeft op 8 september in Los Angeles een prestigieuze International Latino Book Award gewonnen met de door haar samengestelde tweetalige dichtbundel Women’s Poems of Protest and Resistance, Honduras (2009-2014). Lety Elvir is gast van het Nederlands Letterenfonds en de gemeente Amsterdam in het kader van het programma Amsterdam Vluchtstad.

Samen met redacteur en vertaalster Maria Roof ontving Elvir de tweede prijs in de categorie Best Poetry Book – Multi Author. Het boekomslag van Mario Ramos en Mayra Oyuela won de eerste prijs voor Best Cover Design.

De bundel is verschenen bij Casasola Editores, Wasingthon, DC. Lety Elvir was in Los Angeles om de prijs in ontvangst te nemen.

Amsterdam Vluchtstad biedt op initiatief van de gemeente Amsterdam telkens voor een periode van een jaar onderdak aan een schrijver, dichter of journalist die in zijn of haar land omwille van zijn geschriften wordt vervolgd of bedreigd, dan wel in zijn schrijverschap wordt belemmerd.

Martine Bibo

Contact

Martine Bibo

Afdelingshoofd

m.bibo@letterenfonds.nl