nieuws

In memoriam

Frank Siddiqui (1960-2016)

26 februari 2016

Journalist en cultureel ondernemer Frank Siddiqui, die onder meer voor Trouw, Vrij Nederland, VPRO en andere media werkte, is op 21 februari op 56-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Frank Siddiqui was freelance journalist, publicist en gespreksleider. Na een loopbaan in de journalistiek werkte hij als onderzoeker en adviseur culturele diversiteit voor publieke organisaties in kunst, cultuur en media.

Van 2010 tot 2015 was hij lid van de Raad van advies van het Nederlands Letterenfonds, in de commissie Literaire projecten en manifestaties.

Toen in de zomer van 2015 bleek dat Frank niet meer lang te leven had, besloot hij met een aantal vrienden een boek te maken over wat telde in zijn leven. Dat werd Wat lukt is wat je wilt, een boek met verhalen, gesprekken en foto’s – over zijn opvattingen over journalistiek, het zelden gedeelde verhaal over zijn jeugd, over kunst, boeddhisme en de liefde. Het boek werd vrijdag 19 februari jl. gepresenteerd in de Tolhuistuin in Amsterdam. Twee dagen later overleed hij.

omslag Wat lukt is wat je wilt

Wat lukt is wat je wilt is uitgegeven bij Rozenberg Publishers en te bestellen via info@rozenbergps.com of de site van de uitgever.

Mireille Berman

Contact

Mireille Berman

Non-fictie specialist

m.berman@letterenfonds.nl