agenda

Debutanten op het podium

Festival Het Grote Gebeuren, Groningen

7 november 2015

Bregje Hofstede, Neske Beks, Eva Vriend, Olivier Willemsen, Emily Kocken en Frank Gunning staan op zaterdag 7 november, van 20.00 tot 21.30, op het podium van festival Het Grote Gebeuren in Groningen. De zes debutanten dragen voor uit eigen werk en worden geïnterviewd door Abdelkader Benali.

De avond vormt tevens de aftrap van een reeks optredens van de acht debutanten die zomer 2015 door het Letterenfonds zijn geselecteeerd voor een startersbeurs.

De acht debutanten presenteren hun werk op in totaal zes landelijke podia. Neske Beks (De Kleenex Kronieken, De Harmonie), Frank Gunning (Meisje van glas, Querido), Bregje Hofstede (De hemel boven Parijs, Cossee), Emily Kocken (Witte vlag, Querido), Nina Polak (We zullen niet te pletter slaan, Prometheus), Eva Vriend (Het nieuwe land, Balans), Niña Weijers (De consequenties, Atlas Contact), en Olivier Willemsen (Morgen komt Liesbeth, De Harmonie) treden samen en solo op tijdens meer dan 14 avonden. Na Groningen volgen Nijmegen (Wintertuin), Utrecht (Het Literatuurhuis), Amsterdam (Shut Up & Write!) en Literatour, een tournee langs middelbare scholen (CPNB).

Kaarten voor festival Het Grote Gebeuren zijn in Groningen verkrijgbaar bij de portier van de de Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 of via internet als e-ticket. Het debutanten programma vindt plaats in de Belcampo-zaal van de Groninger Forum Bibliotheek, aanvang 20.00.

Acht debutanten en cover van hun debuut

Links: