agenda

Expertisecentrum Literair Vertalen

Slotdag Summer School

28 augustus 2015

De slotdag van de ELV Summer School op 28 augustus is toegankelijk voor publiek. In Utrecht presenteren de 23 cursisten hun collectieve vertaling en verdedigen deze ten overstaan van hun moderatoren. De ochtend wordt afgesloten door rapper Brainpower. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 augustus.

Op het programma van de Summer School dat dit jaar plaatsvindt van 17 tot en met 28 augustus staan onderwerpen als vertaalkritiek, redigeren, en het vertalen van non-fictie. Daarnaast zullen er verschillende binnenlandse en buitenlandse uitgevers spreken, onder anderen Eric Metz, Jane Fenoulhet en Tom de Keyzer. De colleges zijn deels taalspecifiek en deels taaloverstijgend.

Aanmelden voor de cursus zelf is niet meer mogelijk, maar wel voor de presentaties op de slotdag en de afsluiting door Brainpower. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is verplicht en kan tot 9 augustus door een mail te sturen naar literair.vertalen@uu.nl onder vermelding van ‘Slotdag Summer School’. De toegangsprijs is 10 euro, contant te voldoen op de dag zelf.

Programma presentaties slotdag

De presentatie vindt plaats in de binnenstad van Utrecht van 10.00 tot 13.00 uur. De cursisten in het Nederlands brengen kort verslag uit van hun ateliers. De ochtend wordt afgesloten met een optreden van rapper Brainpower (Gert-Jan Mulder), die momenteel werkt aan een hedendaagse vertaling van Shakespeare’s toneelstuk Othello. Op 30 september gaat de voorstelling met Brainpowers teksten en raps in première in Theater Bellevue in Amsterdam.

Zie ook: