agenda

Wytske Versteeg in gesprek met Marente de Moor

1 juli 2015

http://www.janvaneyck.nl/

Op woensdagavond 1 juli 20.00 voeren schrijvers Wytske Versteeg en Marente de Moor in het auditorium van de Van Eyck Academie in Maastricht een openbaar gesprek over literatuur, schrijven en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner. De entree is gratis.

Wytske Versteeg verblijft tot 20 juli aan de Van Eyck-Academie als writer in residence. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds in het kader van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling.

Wytske Versteeg (1983) debuteerde als romanschrijver in 2012 met haar zeer goed ontvangen roman De Wezenlozen. In 2013 volgde Boy. Versteeg schrijft niet alleen romans, maar ook essays, verhalen, gedichten en toneelteksten die verschenen in internationale bladen. Ze won onder andere de Serge Heederik Prijs voor filosofisch schrijftalent en de Kwakoe Literatuurprijs. Versteeg studeerde cum laude af in de politicologie en werkt momenteel aan een promotieonderzoek op het gebied van wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Twente. Daarnaast werkt zij aan een nieuwe roman.

Marente de Moor (1972) is schrijver, journalist en columnist. Haar in 2010 verschenen roman De Nederlandse maagd werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en betekende haar doorbraak naar een zeer groot publiek. In 2007 debuteerde ze als romanschrijver met het veelgeprezen De overtreder, daarvoor publiceerde ze Petersburgse vertellingen, columns over de jaren dat ze in Rusland woonde. Ze was jaren columnist voor Vrij Nederland en haar beide romans verschenen in Duitse vertaling bij uitgeverij Suhrkamp.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Tafel (2004) en Terrein (2010). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale po√ęziefestivals. Hij is redacteur van de literaire tijdschriften Terras en De Revisor en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.